ŠOLA ZA ZDRAVO HRBTENICO PO SPS METODI

PRIDOBI SI ZNANJE IN ORODJE ZA CELO ŽIVLJENJE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Vaje za zdravo hrbtenico ali odpravo bolečin.

Iščeš vaje, ki bi ti pomagale odpraviti bolečine v hrbtu, vratu ali ramenih? Na spletu obstaja ogromno priporočil, ogromno različnih vaj za zdravo hrbtenico, za posamezno diagnozo in težavo. Ko imaš več težav, se nabor vaj veča in veča. Kako vedeti ali je ta youtube vaja res prava zate, ali  bo pomagala?  Popolnoma razumem to bitko s presežkom informacij, ki je naporna fizično in psihično. 

Vadba Spiralne stabilizacije temelji na naravnih zakonih človeškega gibanja – hoje.

Vaje so celostne in vključujejo celo telo. Z eno samo vajo: razbremeniš hrbtenico, vrat,ramena, kolena in kolk. Istočasno krepiš mišice zadnjice in trebušni steznik,  odpreš prsni koš in krepiš oslabljene mišice na hrbtu.

Z eno samo vajo! Vaj je seveda več, vse pa temeljijo na enakih naravnih principih. Osnovna vaja se nadgrajuje, dopolnjuje. Skupaj pa imajo širok spekter učinkovitosti.

Seveda se vaje Spiralne stabilizacije najde na spletu. Celo predstavila sem jih v oddaji Eno jabolko na dan

 

Prav nobena skrivnost niso in lahko se jih lotiš sam. Na voljo je tudi slovenski prevod knjige Zdrava hrbtenica – zdrava hoja. V njej so opisani principi metode, osnovne,  napredne vaje in praktični primeri za različne okvare sklepov. Knjiga ponuja celostni pregled nad metodo in razumevanje. Če imaš stik s svojim telesom, bo zate mogoče knjiga dovolj. Kaj pa če ne znaš  oceniti kje je tvoj začetek, kaj je prav in kaj narobe? 

Posebej in samo v Izoli sem pripravila “šolo za hrbtenico” z 10 srečanji v živo.  Tedensko in  počasi bomo nadgrajevali in utrjevali  novo znanje, zavedanje telesa in nov način gibanja, ki razbremenjuje tvojo hrbtenico in sklepe. 

Šola je primerna zate, če si pripravljen-a tekom vsakega dneva ozavestiti svoje telo, svojo držo in vsaj enkrat dnevno tudi narediti nekaj ponovitev vaj. 

Tu ne gre za vadbo, kjer prideš enkrat tedensko, odvadiš po navodilih in potem do naslednejga tedna pozabiš.  Ne, gre za spremembo zaznave telesa in gibanja v vsakodnevnem življenju. 

Tekom naših srečanj dobiš orodje, ki ga moraš uporabljati, da postane učinkovito. Znanje o pravilnem gibanju ti pride prav celo pri drugih vrstah vadbe. ki bodo tako postale bolj učinkovite. 

Poleg vaj Spiralne stabilizacije pa bomo spoznali tudi načine samomasaže in samo pomoči, ki bo vadbo olajšala in omogočila hitrejši napredek. 

SPS šola za hrbtenico je različica Delavnice osnov SPS, ki jih izvajam po Sloveniji. Ker sem locirana na Obali, si tu lahko privoščim, da razdelim enako vsebino na več delov, kar je prednost za udeležence.

RAZPISAN TERMIN ZA IZOLO: 

6 srečanj ob četrkih ob 18:30

 

Izola pod stadionom 

Parkirno mesto zagotovljeno. 

DATUMI SREČANJ: 

 1. srečanje: 11.4.2024
 2. srečanje: 18.4.202
 3. srečanje: 25.4.2024
 4. srečanje: 9.5.2024
 5. srečanje: 16.5.2024
 6. srečanje: 23.5.2024
 7. BONUS SREČANJE – se dogovorimo:)
 
Trajanje srečanja 1,5h
 
Na delavnici te naučim vaj, ki z vsako ponovitvijo zajamejo celotno telo, varujejo vse sklepe.
 
Vsaka vaja, vsaka ponovitev hkrati sprošča mišice, ki so v kronični zakrčenosti in krepi tiste delčke telesa, ki so pozabili kaj je njihova naloga.
 
Poleg tega ti jasno razložim namen vsake vaje, vsakega giba. Verjamem, da šele ko z zavedanjem in jasnostjo izvajamo vaje, bodo te resnično učinkovite. Želim, da veš ZAKAJ in KAKO!
 

Zakaj vaje Spiralne stabilizacije:

⭐ razbremenijo VSE sklepne površine, kar zmanjša ali odpravi bolečino v sklepih
krepi mišice, ki nam polepšajo telesno držo, 

⭐ vidno zožajo pas, dvignejo zadnjico in predvsem varujejo sklepe med gibanjem
⭐sprošča napetosti v hrbtu, ramah, vratu, tenzijo v glavi
⭐ odpirajo limfne poti, kar nam pomaga pri vsakodnevnem razstrupljanju (čiščenju) telesa – ključno za odpravo vnetij in vseh bolezenskih stanj
⭐ ker povečujemo stabilnost v telesu, s tem istočasno omogočimo telesu, da postane gibanje bolj lahkotno,
⭐ ker so primerne ob bolečini – cilj je vedno zmanjšati bolečino
⭐ ker bodo povečale učinkovitost tvojega gibanja pri kateremkoli športu, posebej teku in hoji in te obvarovale pred poškodbami.

 

Kako vadimo Spiralno stabilizacijo:

⭐ vadimo s posebno SPS elastiko, ki jo prejmeš v sklopu delavnice
⭐ vadimo lahko kadarkoli v dnevu
⭐ učinkovite so že 5 do 10 minutne vadbe na dan
⭐ vadimo krožno na mestu in tako zaobjamemo vse mišice in jih stimuliramo na več različnih načinov (več o krožni vadbi na delavnci)
⭐ vadimo lahko kjerkoli, kjer najdemo mesto za vpet elastiko: doma, v fitnesu, na igrišču, v naravi, v mestu, v službi….
 

SPS šola za hrbtenico je primerna za:

 • vse od 16 let dalje, 
 • rekreativne športnike, ki želijo izboljšati tehniko in poskrbeti za regeneracijo /preventivo
 • osebe s slabo telesno držo, nespecifično bolečino v križu, ramah in vratu.

 

V primeru hujših akutnih bolečin, degenerativnih okvar hrbtenice in sklepov priporočam predhodno individualno obravnavo pri terapevtu, fizioterapevtu, fiziatru.

POTEK SPS ŠOLE ZA HRBTENICO V ŽIVO

Med vsakim srečanjem je en teden razmika z namenom, da doma vaje oz vajo dneva ponoviš, vadiš, pridobiš izkušnje, vprašanja, dileme. 

Preko tečaja  spoznamo svojo postavite v telesno držo, kaj nas omejuje,  osnovno vajo Spiralne stabilizacije, ki jo povežemo v krožno vadbo z elastiko. Pogledamo različice vaj osnovnega kroga in dorečemo prilagoditve pri posamezniku. Vaje nato čez teden vadite doma. 

Na vsakem srečanju pogledamo kvaliteto vaše izvedbe, kje so težave, dileme in nato dodamo novo vsebino. Preidemo na vaje za raztezanje prilagojeno posamezniku in dodamo osnovne vaje za koordinacijo hoje. 

Število udeležencev omejen na 6 oseb, minimalno 4 prijav za izvedbo..
osnovnih šest vaj spiralne stabilizacije

SPLETNA PODPORA – učilnica

Ne skrbi, če pozabiš imaš vedno podporo in možnost obnoviti znanje. Za vse udeležence bo odprta spletna učilnica s posnetki:
⭐  posameznih vaj, ki se jih bomo naučili na delavnci.
⭐  Dodana bosta vsaj dva posnetka vodene vadbe z vajami, ki smo se jih naučili, tako da tudi doma ne ostaneš sam-a.
 
Če bo interes, se bomo povezali v ločeno FB skupino.

Kako uporabiti pridobljeno znanje

Vaje je priporočljivo še isti dan doma ponoviti in nato takoj naslednji dan. Na ta način utrdite pridobljeno znanje in takoj pričnete z dnevno prakso, ki vodi do rezultatov zaradi katerih ste prišli na delavnico.

Priporočljivo je izvajati vaje dvakrat dnevno, zjutraj in po službi, predvsem pa v prehodu od pasivnega dela dneva v aktivni del dneva.

Principe vaj boste lahko uporabili in zaznavali tako pri vsakodnevnih aktivnostih kot  pri svoji priljubljeni rekreaciji, npr joga, pilates, vaje za moč, fitness, tek, hoja… 

SPS vaja sede razteg

VTISI UDELEŽENCEV PO PRVIH DELAVNICAH

Prijavnica za SPS šolo za hrbtenico:

Cena je 210 Eur in zajema: 

⭐izvedba delavnice v živo: 6 srečanj v živo
⭐ SPS elastika
⭐ spletna podpora z učilnico
 

V času trajanja SPS šole za hrbtenico je možen nakup SPS knjige po ceni 25 Eur

  IZBERI TERMIN

  NAJVEČJA TEŽAVA

  DODATNE INFO:

  VAŠ NAMEN


  Želim prejemati novice in obvestila po elektronski pošti.
  Strinjam se z varstvom mojih osebnih podatkov in pogoji uporabe spletne strani.