SPS elastika + osnove SPS vadbe (podporni spletni tečaj)

SPS elastika je osnovni vadbeni pripomoček za regeneracijo in zdravljenje hrbtenice po metodi Spiralne stabilizacije hrbtenice.

40,00 

Opis

SPS elastika

je nepogrešljiv pripomoček za izvajanje vadbe po metodi Spiralne stabilizacije. Je posebno oblikovana elastika z dvema ročajema. Uporabljamo jo pri skoraj vseh vajah. Primerna za začetnike in napredne vadeče. Elastika  debeline 6 mm ima specifični upor in raztezek. Dr. Smišek jo je oblikoval za preprečevanje preobremenjenosti mišic med vadbo. Velik raztezek (4x) ne zagotavlja zgolj material elastike ampak tudi  unikatna dolžina in posebno zavezovanje elastike. Za oprijem elastike so oblikovani posebni ročaji v obliki zank, ki jih lahko namestimo tudi na stopalo kadar izvajamo vaje za noge. Da nam ročaj ne zdrsne iz stopala preprečujejo elastične gumice.

SPS elastika služi kot podaljšek mišičnih vlaken in nudi dovolj nizek upor, ki ga zmore najšibkejši člen v verigi. S tem omogočamo regeneracijo in zdravljenje. Elastika ima 4 težavnostne stopnje. Od najlažje težavnosti  za akutne bolečine do težavnosti, s katero lahko gradimo mišično maso. Del elastike sta dva podaljška različne debeline. Uporabimo jih, da pritrdimo elastiko na stabilno oporo. Na začetku priporočamo uporabo tanjšega podaljška (črna) z manjšim uporom. Kasneje napredujemo na zeleni, debelejši podaljšek.  Še več upora nudi elastika kadar jo pritrdimo brez podaljškov. Tega nikakor ne priporočamo začetnikom ampak šele ko ste zares prepričani, da izvajate vaje pravilno, da nimate nobenih težav in želite večati mišično maso.

Težavnostne stopnje:

  • 1kp – črni podaljšek
  • 2kp – zeleni podaljšek
  • 3.5kp – brez podaljška
  • 7kp – dvojna ročka (obe elastiki v eni roki)

Vzdrževanje: če vadite dnevno vam priporočamo menjavo elastike na dve leti.

 

Osnove SPS vadbe (podporni spletni tečaj)

Glede na izkušnje v praksi, sem ugotovila, da je za večino ljudi na individualni uri preobilje informacij, ki jih zlahka pozabimo, ko pridemo domov.  Zato sem kot podporo pri tvojem vstopu v metodo Spiralne stabilizacije dodala spletni tečaj, kjer lahko kadarkoli osvežiš osnovno znanje:

  • o lastnosti elastike
  • kako delati z elastiko
  • osnove postavitve drže oz. položajev pri SPS vadbi
  • osnovne različice vaj v vseh štirih položajih – pravilne in nepravilne izvedbe
  • vodena krožna vadba

Tečaj ni namenjen samostojnemu učenju metode, razen če ste popolnoma brez težav, imate dober občutek za svoje telo in iščete učinkovito preventivno vadbo.

Tečaj je dostopen preko spletne učilnice z vašim uporabniškim imenom ali e-mailom in geslom, ki ju izberete pri nakupu.  Po nakupu se lahko prijavite tule.

Dodatne informacije

težavnost

osnovna, športna