SPS elastika – paket (5 kom)

SPS elastika je osnovni vadbeni pripomoček za regeneracijo in zdravljenje hrbtenice po metodi Spiralne stabilizacije hrbtenice.

130,00 

Opis

SPS elastika je nepogrešljiv pripomoček za izvajanje vadbe po metodi Spiralne stabilizacije. Je posebno oblikovana elastika z dvema ročajema. Uporabljamo jo pri skoraj vseh vajah. Primerna za začetnike in napredne vadeče. Elastika  debeline 6 mm ima specifični upor in raztezek. Dr. Smišek jo je oblikoval za preprečevanje preobremenjenosti mišic med vadbo. Velik raztezek (4x) ne zagotavlja zgolj material elastike ampak tudi  unikatna dolžina in posebno zavezovanje elastike. Za oprijem elastike so oblikovani posebni ročaji v obliki zank, ki jih lahko namestimo tudi na stopalo kadar izvajamo vaje za noge. Da nam ročaj ne zdrsne iz stopala preprečujejo elastične gumice.

SPS elastika služi kot podaljšek mišičnih vlaken in nudi dovolj nizek upor, ki ga zmore najšibkejši člen v verigi. S tem omogočamo regeneracijo in zdravljenje. Elastika ima 4 težavnostne stopnje. Od najlažje težavnosti  za akutne bolečine do težavnosti, s katero lahko gradimo mišično maso. Del elastike sta dva podaljška različne debeline. Uporabimo jih, da pritrdimo elastiko na stabilno oporo. Na začetku priporočamo uporabo tanjšega podaljška (črna) z manjšim uporom. Kasneje napredujemo na zeleni, debelejši podaljšek.  Še več upora nudi elastika kadar jo pritrdimo brez podaljškov. Tega nikakor ne priporočamo začetnikom ampak šele ko ste zares prepričani, da izvajate vaje pravilno, da nimate nobenih težav in želite večati mišično maso.

Težavnostne stopnje:

  • 1kp – črni podaljšek
  • 2kp – zeleni podaljšek
  • 3.5kp – brez podaljška
  • 7kp – dvojna ročka (obe elastiki v eni roki)

Vzdrževanje: če vadite dnevno vam priporočamo menjavo elastike na dve leti.

Dodatne informacije

težavnost

osnovna, športna